
BUŁKA TARTA BEZGLUTENOWA BIO 200 g - BIOPONT
Symbol:
5998858706852
Dostępność:
Duża dostępność
1533
szt.
10.08
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
12
kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1502 kJ/356 kcal
Tłuszcz - 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 3,0 g
Błonnik - 8,0 g
Białko - 4,8 g
Sól - 0,76 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BIOPONT (chrupki bezglutenowe)
Kraj pochodzenia:
Węgry
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Masa netto (g):
200
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
17.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
30
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
9.50
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOPONT KFT., BIOPONT UCTA 1, 2451 ERCSI