CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg - OXFAM

Symbol: 5400164167031
Dostępność: Duża dostępność
58.97
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.

OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru. 
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,015 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Parametry:
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
22.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
10.50
Masa netto (g):
1000
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
OXFAM FAIR TRADE, VERVERIJSTRAAT 15, 9000 GENT
Kraj pochodzenia:
Paragwaj
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Paragwaj
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Certyfikaty inne:
Fair Trade Oxfam
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: