GUMA DO ŻUCIA Z KSYLITOLEM O SMAKU MIĘTY PIEPRZOWEJ BEZ DODATKU CUKRÓW 28 g - BIRKENGOLD

Symbol: 9120048830368
Dostępność: Duża dostępność
12.68
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35
SKŁADNIKI
Xylitol, Manilkara Zapota Wood Extract, Aroma, Glycerin, Menthol, Candelilla Cera, Acacia Senegal Gum, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Citric Acid, Stevia Rebaudiana Extract, Copernicia Cerifera Cera, Limonene*, Linalool*. (*naturalny składnik aromatu)

OPIS
Żucie gumy z ksylitolem to doskonałe uzupełnienie codziennej higieny jamy ustnej. Badania kliniczne potwierdziły, że żucie gumy zwiększa wydzielanie śliny, neutralizuje kwasy, zapobiega odkładaniu się płytki bakteryjnej oraz redukuje próchnicotwórczą florę bakteryjną i remineralizuje szkliwo. 

Zalety ksylitolu:
- stymuluje i zwiększa produkcję śliny w jamie ustnej (suchość jamy ustnej)
- zapobiega osadzaniu się złogów nazębnych
- redukuje osad i kwasotwórcze bakterie
- wpływa na remineralizację szkliwa
- może być stosowany przez diabetyków
- do stosowania przy niewielkich stanach zapalnych w jamie ustnej

SPOSÓB UŻYCIA
Żuć 3 gumy dziennie, najlepiej po posiłku. Gumy nie należy połykać.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 12 - 25 ℃. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni.

Parametry:
Bez cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
7.20
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
180
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
1.80
Masa netto (g):
28
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
5.00
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BIRKENGOLD (musy, ciastka, gumy)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
Birkengold
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: