![MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY](/images/kl680/2000-3000/MAKA-Z-ZOLEDZI-BEZGLUTENOWA-BIO-500-g-DARY-NATURY_%5B2447%5D_480.jpg)
MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY
Symbol:
5902768527087
Dostępność:
Duża dostępność
482
szt.
14.99
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
12
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1355 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73,4 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 16,8 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bez cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
Masa netto (g):
500
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
9.00
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
DARY NATURY - inne
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
MIROSŁAW ANGIELCZYK DARY NATURY, KORYCINY 73, 17-315 GRODZISK
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)