OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 15 g
Białko: 13 g
Sól: 1,9 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Parametry:
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Kraj pochodzenia:
Polska
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Masa netto (g):
500
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
26.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
5.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
8.00
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20, 05-092 DĄBROWA
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.