OLEJ Z MIĄŻSZU AWOKADO TŁOCZONY NA ZIMNO KETO BIO 250 ml - BATOM

Symbol: 5907709955660
Dostępność: Duża dostępność
35.53
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35
SKŁADNIKI
ekologiczny olej z miąższu awokado tłoczony na zimno, nierafinowany.

OPIS
Olej jest otrzymywany z miąższu dojrzałych owoców awokado metodą tłoczenia na zimno, dzięki temu olej zachował wszystkie cenne właściwości owocu, z którego powstał. Olej ten ma delikatny smak, zapach oraz piękny zielonkawy kolor. Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, surówek, sosów, dipów i past.
Olej z awokado jest źródłem kwasów wielonienasyconych (NNKT). Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi] 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3702 kJ/884 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 72 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 10 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.

Parametry:
Bez cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
22.00
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
60
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
4.50
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
Producent:
BATOM (oleje, soki, sole kąpielowe)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
Kraj pochodzenia:
Kenia
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: