PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)
Symbol:
5907709956315
Dostępność:
Duża dostępność
353
szt.
Cena:43.46
szt.
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
24.99
Paczkomaty InPost24.99
Kurier34.99
Kod kreskowy:
EAN:
5907709956315
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowa amidowana 100 %.
OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.