
ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g - BIOVEGAN
Symbol:
4005394121023
Dostępność:
Duża dostępność
749
szt.
7.96
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
24.99
pełnoziarniste produkty przemiału ŻYTA*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać 750 ml letniej wody i ugniatać przez 5 minut. Przykryć i odstawić na 60 minut w ciepłe miejsce.
Następnie zagnieść ponownie ciasto, przekroić na pół i umieścić w 2 wysmarowanych formach do chleba na 30 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza (termoobieg) lub 200 stopni Celsjusza (góra-dół). Umieścić chleb z miseczką wody w piekarniku i piec przez 60 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb i pozostawić do wystygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1395 kJ/330 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 14 g
Białko: 11 g
Sól: <0,01 g<br/>
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Bez cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
Producent:
BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
Kraj pochodzenia:
Niemcy
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
Masa netto (g):
30
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
1
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
15.20
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
206
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
0.50
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
11.00
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Niemcy